De raadplegingen endocrinologie, diabetologie en diëtetiek in MCH Leuven en Wezembeek-Oppem breidden uit en werden ingevuld door vier artsen-specialisten, drie diabeteseducatoren en drie diëtisten.

Het huidige team werd versterkt met dr. Margaretha Visser, endocrinoloog. Zij houdt raadpleging in beide campussen. Mevrouw Lien Sinap, diabeteseducator en diëtiste, houdt raadpleging in MCH Leuven.

Ons team van endocrinologen heeft uitgebreide expertise in de diagnose, behandeling en opvolging van diverse endocriene aandoeningen. Ze werken nauw samen met onze diabeteseducatoren en diëtisten om een geïntegreerde en multidisciplinaire aanpak te waarborgen.

Jaarlijks neemt het aantal diabetespatiënten in ons land en wereldwijd toe. Overgewicht en vergrijzing van de bevolking zijn de belangrijkste oorzaken. Met deze uitbreiding van de raadplegingsactiviteiten zorgen we dat patiënten sneller geholpen kunnen worden en er, indien nodig, optimaal intern doorverwezen kan worden.

Onze vier arts-specialisten waaronder drie endocrinologen, dr. Margaretha Visser, dr. Francine Defoer, dr. Katrin Mortelmans en internist dr. Lieve Dedeyne, zijn geconventioneerd.

  • Dr. Visser is endocrinoloog met brede interesse in alle takken van het vakgebied en een speciale interesse voor diabetes type 1 en 2;
  • Dr. Defoer is endocrinoloog. Patiënten kunnen bij haar terecht voor schildklierproblematiek;
  • Dr. Dedeyne is internist met bijzondere interesse voor diabetes type 2;
  • Dr. Mortelmans is endocrinoloog en volgt in het MCH alleen diabetespatiënten op.