De raadpleging handchirurgie in MCH Leuven werd naast dr. Maarten Van Nuffel uitgebreid met twee jonge collega’s: dr. Bram van Hove en dr. Jeroen Bossen. We hebben nu een team van drie arts-specialisten die samenwerken om het hele scala van letsels van het bovenste lidmaat te behandelen. Dokter Maarten Van Nuffel en dr. Jeroen Bossen zijn werkzaam in UZ Leuven,
dr. Bram Van Hove is verbonden aan Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven.

Patiënten kunnen bij elk van deze artsen terecht voor perifere zenuw- en peesproblemen (carpaal en cubitaal tunnel syndroom, springvinger, de Quervain tendinopathie), perifere goedaardige bot- en wekedelentumoren, ziekte van Dupuytren, degeneratieve letsels van hand, pols en elleboog. Ook traumatologische pols- en handletsels (bot, pees, zenuw of ligamentair) komen aan bod. Deze kunnen tegenwoordig vaak artroscopisch behandeld worden.

Onze specialisten hebben daarnaast elk een specifieke interesse in bepaalde pathologieën:

  • Dr. Van Nuffel is een referentie in de behandeling van congenitale en pediatrische handafwijkingen.
  • Dr. Bossen legt zich sterk toe op de elleboogpathologie, met expertise in het plaatsen van een elleboogprothese.
  • Dr. Van Hove heeft specifieke interesse in artrose van de duimbasis, die vaak goed behandeld kan worden met een duimbasisprothese.

Daarnaast leggen dr. Van Nuffel en dr. Van Hove zich specifiek toe op de mini-invasieve behandeling van de ziekte van Dupuytren met percutane naaldaponeurotomie, die een snelle revalidatie toelaat.