Samenwerken rond wondzorg in een WZC
Chronische wonden komen vaak voor in een WZC. De behandeling ervan vergt een symbiose van theorie en praktijk, materiaalkeuze en uitvoering. Daarbij kunnen we steunen op de kennis en ervaring van verpleegkundigen. Zij volgen de wonde van nabij op en overleggen met de arts. Communicatie en samenwerken is hier erg belangrijk.
En de arts heeft vaak vragen bij complexe problemen. Op die vragen willen we u een antwoord geven. Uw vragen zijn dan ook welkom!
Een variatie aan onderwerpen dus:
Welke wondzorgmaterialen voor welke wonden (bij voorkeur met wat merknamen/types, zonder reclame). Welke wonde dienen we te decaperen en met welke techniek (wanneer zelf en wanneer de verpleegkundige?). Genezen die diepe stuitwinden eigenlijk wel bij onze 95 jarige zonder zeer dure producten? Welke wonde dient verwezen te worden bij onze frailty patiënt die niet makkelijk naar een ziekenhuis geraakt. Hoe vaak is een arts gewenst bij de opvolging van een wonde? Wat doen we met de theoretische adviezen die we van externen krijgen (bv. 'maak een wondnestje', euhm?!), ...?"
Spreker: dhr. Kris Bernaerts, VS wondzorgteam UZ Leuven
Moderator: dr. Jo Borremans, huisarts
Inschrijven: klik hier om in te schrijven (inschrijven vóór 12 maart 2024)
Accreditering: Rubriek 2 - Regionaal Seminarie
Informatie
- Grote vergaderzaal, WZC Betlehem, Wilselsesteenweg 70, 3020 Herent
- Regionaal seminarie
Datum & uur
- 14 maart 2024
- 20:00